perjantai 3. elokuuta 2012

Kanttarelli - suppilovahveropiirakka

Pitkästä aikaa piti tekaista sienipiirakkaa pellillinen, kun vanhempani ovat tuomassa huomenna neitiä kotiin. Ja mikäs siinä, kun pakastin on täynnä sieniä: kanttarelleja ja suppiksia. Taitaapi löytyä tattejakin.

Harmi vain etten saa laitettua kuvaa, isännän vietyä mukaan kameran mökille. 
Mutta tässä kuitenkin mitä siihen laitoin.

Pohja:
pss Extra perunasosejauhetta
3dl vettä
150g sulaa margariinia
3dl Semperin karkeaa jauhoa
suolaa

Päälle:
4dl suppilovahveroita
 2dl kanttarelleja
2 sipulia (maun mukaan koko)
suolaa, pippuria
2 kananmunaa
n.2dl maitoa tai ruokakermaa
juustoraastetta

Pohjan aineet laitoin ihan vain sekaisin ja oli helppo sekoittaa sekä levittää. Sekoittaessa tuntui että onpas tämä löysää taikinaa, mutta kun vain sekoittaa niin hyvä tulee.

Sienet olivat Tupperwaren tuon kokoisissa pakasterasioissa, niin painoa en osaa sanoa. Pistin sienet suoraan jäisenä pannulla sulamaan ja paistumaan: kanttarelliahan ei saa sulattaa, koska muuten maku muuttuu väkeväksi ja karvaaksi.
Sekaan pillkoin kaksi sipua ja kun vesi alkoi haihtua, laiton nokareen margariinia makua antamaan. Maustoin suolalla ja pippurilla.

Laitoin pohjan päälle sienet, vatkasin munat&maidon, sienien päälle ja juustoraastetta maun mukaan. Maidonkin laiton vain summamutikassa: harvinaista, kun yleensä seuraan ohjeita todella tarkkaan....

Tästä taikinamäärästä tulee pellillinen ja paistoin piirakkaa 200 asteessa n.35-40min. Aika riippuu hyvin paljon uunista. Usein itse paistan toki ajan mukaan, mutta en noudata sitä orjallisesti vaan seuraan myös että miltä piiras tms näyttää.

Ei kommentteja: