torstai 26. heinäkuuta 2012

Kesäinen kasvispiirakka



Pohja:

100g laktoositonta margariinia
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 rkl kylmää vettä
2 dl juustoraastetta 

Täyte:

1 kesäkurpitsa n. 450g
n. 1,5 dl esikäsiteltyjä, hienonnettuja kantarelleja tai tatteja
2 dl soija ruokakermaa
2 munaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl suolaa
1 pussi (150g) juustoraastetta 

Paista 200°C 35-40 minuuttia tai kunnes on kypsä. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaikka salaatin kanssa.

Oikeassa ohjeessa olisi ollut tosiaan ruisjauhoja, mutta minä vahingossa laitoin grahamjauhoja ja leseet olisivat olleet oikeasti vehnäleseitä. Olisi tullut myös kermaa, mutta kun me ollaan sekä laktoosittomia että maidottomia niin laitoin sitten soija ruokakermaa (joka on monesssa ruoassa paljon paremman makuista kuin ihan ruokacreme esim). Mutta pohjasta tulikin ihan hyvää, vaikka pienet kömmähdykset tulikin noissa aineissa.

Ei kommentteja: